tauke

My photo
DOB 5/6/92. an investment analysis student in UITM Dungun Terengganu. i hate catching up,things are moving too fast nowdays.i'd prefer to live in my own constant world:)

bloggers

bile dah datang melawat blog saye ni,tinggalkan lah jejak anda dengan mengkomen entry saye ye:)

2.8.11

budak rap 'doa puasa'.

haihh. macam ni lah orang mude kan. doa di ubah ubah jadi macam rap pulak dah. sejahat jahat aku lah kan,aku tak berani nak perokotak katikkan agama. membebankan sgt ke puase ni? budak budak zaman sekarang tak sedar bahawe dia sgt sgt bernasib baik ada bumbung atas kepale, nasi sentaise terhidang bile lunch dan dinner, dapat pendidikan yg lengkap dan duduk dlm negare yg setakat ni aman damai. tapi rezeki semua tu kadang kadang di buang macam tu je. orang miskin boleh menangis tgk rezeki rezeki yg dibuang macam tu je tau. sejak aku mule belajar kat uitm ni, aku dah start faham kenape aku patut bersyukur dgn setiap butir nasi yg aku dpt jamah. duit ptptn yg aku dapat setiap semester agak tak mencukupi sgt memandangkan rumah sewa dan minyak motor kene bayar gune diut ptptn. ada pada satu sem tu,duit aku sengkek gile sampai aku kene makan sekali sehari shj. tak mati pun aku buat macam tu. sihat aje aku.haha.kadang kadang bende yg mcm ni lah buat aku bersemangat pergi ke kelas. bersyukur dgn rezeki yg aku dapat. aku tak nak ponteng dan sia siakan pendidikan yg aku dapat. and u all should do the same too :)

ps;aku bukan jenis orang yg rajin nak censored kan name orang. saye pemalas edit edit ni :)

please do leave your comment and dont forget to like this blog.hehe

3 comments:

  1. budak-budak sekarang mmg berani mmpersendakan agama. astaghfirullah hal azim..

    ReplyDelete